Bingöl Emniyet Müdürü ve beraberindekilere yönelik düzenlenen silahlı saldırıda, olayın şüphelisi olarak aranan Erhan Şenyuva Bingöl’de gözaltına alındı.

Bingöl’de 9 Ekim akşamı kent merkezide düzenlenen ve Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin, Komiser Hüseyin Hatipoğlu’nun şehit olması, Emniyet Müdürü Atalay Ülker ile polis memuru Uğur Atlı’nın yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilişkin aranan Erhan Şenyuva gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü’nce yapılan istihbarat çalışmaları sonucu Şenyuva’ın merkezde bir evde olduğunu belirlendi. Hazırlıkların ardından harekete geçen polis, operasyon düzenleyerek Şenyuva’yı gözaltına aldı.

Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü’ne (TEM) götürüldüğü belirlenen Şenyuva, ilk olarak 6-7 Ekim olayları gerekçesiyle sorgulandığı, emniyet müdürü ve beraberindekilere yönelik yapılan saldırıya ilişkin de önümüzdeki saatlerde sorgulanacağını belirtildi.

Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, Kobani olayları nedeniyle kent merkezinde tahrip edilen işyerlerinde inceleme yaparken silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda Emniyet Müdürü Ürker yaralanırken, beraberindeki Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve koruma polislerinden Komiser Hüseyin Hatipolu şehit oldu, polis memuru Uğur Atlı ise yaralandı. Genç’te ise durdurulmak istenen araçtan güvenlik güçlerine ateş açıldı. Çıkan çatışmada araçta bulunan 4 kişi öldü. Araç içerisinde kimliği bulunan Erhan Şenyuva, o tarihten sonra izini kaydettirmişti.