İSTANBUL (İHA) – İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde bir grup, Amerikan askerinin başına çuval geçiren TGB üyesi 12 kişi gözaltına alınmasını protesto etti.

Vatan Caddesi’nde bulundan İstanbul Emniyet Müdürlüğü önüne gelen bir grup, askerinin başına çuval geçiren TGB üyesi 12 kişi gözaltına alınmasını protesto etti. Grup adına açıklama yapan TGB İstanbul İl Sekreteri Gizem Doğan, “Türk askerinin başına geçirilmiş olan bu çuvalın hesabını Türkiye Gençlik Birliği (TGB) tekrar gerçekleştirdiği 3. çuval eylemiyle bugün çuvalın intikamını almış oldu. Burada İstanbul Emniyet Müdürlüğü önündeyiz bugün sabah gerçekleştirdiğimiz eylemde gözaltına alınan arkadaşlarımızın yanında olmak için buraya geldik” dedi.

Gözaltındaki TGB üyeleri hakkında bilgi veren avukat Ümit Kaplan ise, “Şu anda sağlık durumları hepsinin iyi. Bu eylem nedeniyle arkadaşlarımızın 1 dakika bile gözaltında tutulmamaları gerekiyor. Ancak savcılık arkadaşlarımızın gözaltında tutulmasının kararını verdi. Savcılığa ulaştığında ifadelerine katılacağız ve soruşturmayı takip edeceğiz” diye konuştu.

Grup açıklamanın ardından sloganlar atarak dağıldı.