İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bazı haber sitelerinde “Şükrü Saraçoğlu’nda Çocuklara Gözaltı” şeklinde yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Fenerbahçe-Mersin İdman Yurdu maçına aileleri ile birlikte gelen ve gözaltına alındıkları ileri sürülen çocuklarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “27 Aralık 2014 günü bir basın kuruluşunda yer alan ‘Şükrü Saraçoğlu’nda Çocuklara Gözaltı’ başlıklı haberde yer alan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

Çocukların koruma amacıyla alıkoyduğu ve ailelerine teslim edildiği ifade edilerek, “Bahse konu haberle alakalı olarak toplamda 17 şahıs hakkında 6222 sayılı kanunun 15. maddesi gereği şahıslar hakkında adli işlem yapılmış olup, 10 -12 yaş aralığında 4 erkek çocuğun turnikelerden geçerli Elektronik (Passolig) kartıyla maçı izlemek için gelen vatandaşlarımıza kendilerini stat içerisine turnikeden geçirerek alması için istekte bulundukları ve vatandaşların bu durumdan rahatsız oldukları görülmesi üzerine bahse konu çocuklar görevlilerimizce Şükrü Saraçoğlu Stadında bulunan Polis Noktası’nda ailelerine teslim edilmek üzere koruma amaçlı muhafaza edilmiş olup herhangi bir gözaltı uygulaması yapılmamıştır” ifadelerine yer verildi.