Karaman’da FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında daha önce açığa alınan 21 öğretmen gözaltına alındı. 

Karaman’da darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz’dan bu yana Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik yapılan operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Karaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik Karaman merkezli Konya, Afyonkarahisar ve Mersin’de eş zamanlı operasyon düzenledi. Ekipler operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan 28 kişiden, 21’ini evlerinde gözaltına aldı. Adreslerinde bulunamayan 7 kişiyi ise yakalama çalışmaları başlatıldı.

Karaman Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 21 kişi, daha sonra Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Haklarında gözaltı kararı çıkarılan 28 kişinin Aktif Eğitim-Sen üyesi oldukları ve örgütün iletişim kanalı olan ByLock programını kullandıkları oldukları öğrenildi.

Ayrıca gözaltına alınan şahıslar arasında Milli Eğitim Eski Şube Müdürü ve Sosyal Yardımlaşma Vakfında Müdürlük yapan H.P.’de var.