Balıkesir’in Erdek ilçesinde oynadığı yerde üzerine duvar çökerek hayatını kaybeden 8 yaşındaki Hazal Kalburcu, gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir’in Erdek ilçesi Atatürk Mahallesi’nde dün saat 16.00 sıralarında arkadaşlarıyla birlikte metruk bir binada oynayan 8 yaşındaki Hazal Kalburcu, tırmanarak ağaçtan iğde toplamaya çalıştığı duvarın yıkılması sonucu enkazın altında kalmıştı. Arkadaşlarının ailesine haber vermesi üzerine olay yerine gelen ambulans yardımıyla Kalburcu, Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi’ne götürülmüş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, küçük kızın cenazesi Bursa Adli Tıp Kurumu’ndaki incelemenin ardından memleketine gönderildi. Hazal Kalburcu’nun cenazesi, daha sonra ilçedeki Merkez Camii’ne getirildi. Kalburcu’nun ailesi tabutun başında nöbet tutarken, okul arkadaşları ve öğretmenleri de gözyaşlarını tutamadı. İkindi namazından sonra protokol mensupları ve çok sayıda kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından, Kalburcu’nun cenazesi Erdek Şehir Kabristanlığı’nda dualarla toprağa verildi.