Erzurum’da hayvan sever karı-koca çiftin kapılarının önünde yavru kedileri severken, otomobil ile yanlarına yaklaşarak ,“Kedileri çiftleştiriyorlar” diyerek hakaret eden otomobil sürücüsü A.E. tutuksuz yargılandığı mahkemede “Onur, Şeref ve Saygınlığının rencide etmek” suçundan 2 Bin TL adli para cezasına çarptırıldı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Kara Yolları semtinde oturan O.S. ile eşi Ö.S.’nin apartmanın önünde yavru kedileri severken bu sırada otomobil ile geçen 18 yaşındaki A.E., otomobilin kapı camını açarak, “Kedileri çiftleştiriyorlar” şeklinde sözlü hakarette bulundu. Çiftin şikayetçi olması üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan A.E. hakkında Asliye Ceza Mahkemesi’nde 3 aydan 3 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı.

“EŞİMLE BİRLİKTE YAVRU KEDİLERİ SEVİYORDUK”

Karar duruşmasında A.E. hakkında şikayetçi olan O.S., ”Eşimle birlikte hafta sonu dışarıya gezmek için çıktık. Kapının önünde yavru kedileri eşimle birlikte severken yanımıza otomobil ile yaklaşan şikayetçi olduğumuz kişi otomobilin camını açarak bize hitaben, ’Kedileri çiftleştiriyorlar’ diyerek uzaklaştı. Şikayetçiyim” dedi.

Duruşmada suçlamaları kabul etmeyen A.E. ise, “Ben kimseye hakaret de küfür de etmedim. Bunlar tamamen iftira atıyor” dedi.

HAKARETE 2 BİN LİRA ADLİ PARA CEZASI

Mahkeme, görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda O.S. ile eşi Ö.S.’ye karşı toplumun içinde “Kedileri çiftleştiriyorlar” şeklindeki hakaret sözüne “Sanığın karı-koca çiftin onur, şeref ve saygınlıklarını rencide edecek şekilde hakaret sözleri kabul edilerek cezalandırmaya hükmedilmiştir” gerekçesiyle günlüğü 20’şer TL’den olmak üzere 2 Bin TL adli para cezasına çarptırdı.

Mahkeme, A.E.’nın sabıkasız oluşunu dikkate alarak Denetimli Serbestlik Yasası hükümlerine göre, verilen para cezasını 5 yıl süreyle erteledi.