Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde, boşanma davası açan eşini bıçaklayarak öldüren zanlı, yargılandığı mahkemece müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Alınan bilgiye göre olay, Gölcük Donanma Caddesi’ndeki ikamette 9 Ekim tarihinde meydana gelmişti. İkinci evliliği olan Ayşe Zorlu (42), bir süredir anlaşmazlık yaşadığı eşine boşanma davası açtıktan sonra 3 çocuğunu da yanına alarak başka bir eve taşınmıştı. İnşaatlarda çalışan Cevdet Zorlu, olay günü konuşmak için gittiği eşinin evinde çıkan tartışma sonucu eşini bıçaklayarak öldürmüştü.

Olayla ilgili davanın 2. celsesi dün Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Cevdet Zorlu ile avukatı Nasır Aydın katıldı. Mahkemede savunması istenen sanık Cevdet Zorlu, ağlayarak verdiği savunmasında, eşine tokat dahi atmadığını iddia etti.

İfadesine devam eden Cevdet Zorlu, “Eşim merdiven silme işinden 150 TL alıyordu. Kazandığı para içtiği sigarayı bile karşılamıyordu. Yani bana bakması gibi bir durum da söz konusu değildi. Şimdiye kadar eşime bir tokat dahi atmadım. Hatta eşime beni öldürmesini teklif etmişler, ama eşim kabul etmemiş. Eğer karıma küçük bir fiske dahi attıysam beni idam edin” dedi. Avukatı Aydın ise müvekkilinin eşini kasten öldürmediğini belirtti. Avukat Aydın, “Müvekkilim olaydan önce fare zehri içerek intihar etmeye çalışmıştır. Ancak aldığı ilacın etkisiyle taksirle ölüme sebep olmuştur” dedi. Mahkeme heyeti sanık Cevdet Zorlu’nun müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.