İzmir’in Karabağlar ilçesinde, boşandıktan sonra tekrar barıştığı eski eşi tarafından öldürülen Eda Okutgen, kılınan cenaze namazından sonra defnedildi. Baba Orhan Okutgen, "Kadın cinayetlerinin bitmesi için bir an önce önlem alınması gerekiyor’’ dedi.

Yaklaşık bir yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrılan ancak 1 ay önce tekrar barışıp birlikte yaşayan Eda Okutgen (41) ile U.B. (41), dün saat 21.00 sıralarında, Fahrettin Altay Mahallesindeki evlerinde tekrar tartıştı. İddiaya göre çift, 12 yaşındaki çocuklarının yanında tartışmamak için dairenin dışına çıktı. Burada tartışma büyüyünce U.B., eski eşi Eda Okutgen’i bıçakladı. Yaralanan kadın apartmanın altındaki sığınağa kaçmak isterken, U.B. arkasından koşup tekrar bıçaklayıp Okutgen’i öldürdü. Eda Okutgen’in cenazesini Adli Tıp morgundan bugün alan yakınları büyük üzüntü yaşadı. Okutgen, Yumurtacı Ahmet Akdeniz Camisinde ikindi namazını muteakiben kılınan cenaze namazının ardından Urla Zeytin Alnı Mezarlığı’nda defnedildi.

ACİL ÖNLEM ALINSIN

Hayatını kaybeden Eda Okutgen’in emekli Hava Pilot Yarbay olan babası Orhan Okutgen cenazenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ’’Tüm duyduklarımız bu son olsun deniyor. Bu konuların bitmesi için acil önlem alınması gerekiyor. Sonuçları izliyoruz veya mahkemeleri takip ediyoruz. Oysa böyle bir şeyler olmasın diye artık psikolog mu, doktor mu, polis mi? Bütün bu konularda acil önlem alınsın. Medeni olarak kızım onlarla görüşüyordu. Tekrar barışıp, tekrar medeni hayatlarını kurmak üzereydiler ama damadın düştüğü kötü mali durumdan kurtulması için kızım 400-500 bin lira parayı bulmak için evlerini satarak karşılamaya çalıştı. Şirketten ayrılıp, tazminatını da almasını istiyordu ondan. Ama kızım daha iki sene daha çalışıp emekli olmak istiyordu. Zannediyorum kızım eşini işinde iki sene daha devam etmeye ikna edemedi. Nasıl bir cevap verdiyse o da bıçağı alarak iki yerinden bıçaklamış’’ dedi.