Ünlü haber spikeri Ali Kırca, eski gelini Serap Heitzer’in oturduğu evin elektrik, su ve doğalgazını kapattırdığı gerekçesiyle hakkında açılan davada beraat etti.

İddiaya göre, haber spikeri Ali Kırca, Etiler’de kendisine ait evinden çıkmayan eski gelini Serap Yasemin Heitzer’in ikametgahını Nüfus Müdürlüğü’ne giderek sildirdi. Kırca daha sonra kendi üzerine olan doğalgaz, elektrik ve su aboneliklerini kapattırdı. Alzheimer hastası annesiyle birlikte oturan Serap Yasemin Heitzer, aboneliklerinin haberi olmadan kapatıldığını öğrenince “Kişilerin huzur ve sükununu bozma’’ suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle Kırca’ya dava açtı.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında Serap Yasemin Heitzer hazır bulunurken, davalı Ali Kırca’yı avukatı Berna Ayaz Akbaba temsil etti. Duruşmada Heitzer’in komşusunun makam şoförü Volkan Şahin tanık olarak dinlendi.

“KAYMAKAMLIĞA GİTTİĞİMİZDE KAYDIN SİLİNDİĞİNİ ÖĞRENDİK”

Duruşmada ifadesine başvurulan tanık Volkan Şahin, Heitzer’in annesiyle birlikte oturduğunu ve evinde elektrik, su ve doğalgazının kesilmesi nedeniyle kendisinden yardım istediğini kaydetti. Elektrik, su ve doğalgaz sayaçlarının mühürlendiğini görünce, bunları açtırmak için Heitzer’e ilgili kurumlara müracaat etmesi gerektiğini söylediğini anlatan Şahin, “Serap hanımla birlikte suyu açtırmak için İSKİ’ye gittiğimizde kaymakamlıktan Serap Hanım’ın o adreste oturduğuna dair belge istediler. Biz de kaymakamlığa gittik ancak kayıtlarda Serap hanımın o adreste oturmadığını çünkü sanık Ali Kırca’nın dilekçe vererek Serap hanımın o adresteki kaydının silinmesi talebinde bulunduğunu söylediler’’ dedi.

“EV, KIRCA’NIN OLDUĞU İÇİN SUÇ UNSURU OLUŞMAMIŞTIR”

Duruşmada esas hakkında mütalaasını veren savcı Kadir Nazmi Yelkenci, söz konusu evin Ali Kırca’ya ait olduğunu ve Heitzer’in Ali Kırca’nın oğlu Ozan Kırca ile 2011 yılında boşandıktan sonra da aynı evde oturmaya devam ettiğini hatırlattı. Sanık Kırca’nın aboneliği kendisine ait olan elektrik, su ve doğalgaz kayıtlarını kapattırması ve nüfus müdürlüğüne vermiş olduğu dilekçesinde söz konusu evde oturan Heitzer’in bu evde oturmasına muvafakatı olmadığını belirtmesi şeklindeki davranışlarında herhangi bir hukuka aykırılık bulunmadığını belirterek Kırca’nın beraatine karar verilmesini istedi.

“KIRCA YÜZÜNDEN EVDE HUZURUMUZ KALMADI’’

Mütalaaya karşı söz alan Kırca’nın eski gelini Heitzer, Ozan Kırca ile 2011 yılında boşadığını belirterek, “Ali Kırca’nın bu eylemleri sonucunda benim ve annemin evde huzurumuz kalmadı. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum’’ dedi.

Avukat Akbaba ise asıl mağdurun Kırca olduğunu savunarak, faturaların Kırca tarafından ödendiğini iddia etti.

Kararını açıklayan mahkeme Kırca’nın üzerine atılı suçu işlediğine dair yasal unsurlar oluşmadığından, beraatine karar verdi.