İzmir’in Karabağlar ilçesinde, iddiaya göre uyuşturucunun etkisiyle 79 yaşındaki anneannesini döverek öldüren Onur Kamber K., ’Kendini savunmayacak yakın akrabayı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıktı. Cinayeti nasıl işlediğini hatırlamadığını söyleyen sanık Onur Kamber K., "Aldığım esrar maddesini de kapıda sarıp içtim. Anneannemin boğazını sıkıp ona vurduğumu da hatırlamıyorum. Buradan çıkıp babaannemin evine gittim. Onunla dertleştim. Sonrada polisler gelip beni evden aldı" dedi.

Davaya konu olan olay, geçtiğimiz 4 Mart’ta Karabağlar ilçesi Yurtsever Caddesi numara 28’deki evde meydana geldi. Babası yurt dışına giden 19 yaşındaki Onur Kamber K. ve annesi anneannesinin evinde kalmaya başladı. İddiaya göre uyuşturucu madde alan Onur Kamber K., bir anda uyuyan anneannesi Mukbule Öntaş’a saldırdı. Öntaş’a defalarca vuran ve boğazını sıkan torunu Onur Kamber K., daha sonra evden çıkıp kaçtı. Oğlunu engelleyemeyen anne, durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri Makbule Öntaş’ı ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Öntaş hayatını kaybetti. Anneannesini öldürmekten aranan Onur Kamber K., polis ekiplerince yakalanırken çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayı soruşturan savcı, şüpheli Onur Kamber K., hakkında ’Kendini savunmayacak yakın akrabayı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle ağır ceza mahkemesinde yargılanması amacıyla iddianame hazırladı.

"Hatırlamıyorum"

İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde ilk kez yapılan duruşmaya tutuklu yargılanan sanık Onur Kamber K., ölen Makbule Öntaş’ın çocukları Melek Konçok, Nazire Tosunoğlu, Murat Öntaş ve Halime Altıoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Emine Şentüfekçi Tezcan ile tarafların avukatları katıldı. Olay günü evden uyuşturucu almak için çıktığının belirten sanık Onur Kamber K., "Arkadaşlarımla yemeğe gitmek için anlaştık. Eve gelip üzerime değiştirdim. Anneme ve anneanneme ’yakışıyor mu?’ diye sordum. Aldığım esrar maddesini de kapıda sarıp içtim. Yaklaşık 4 günde bir esrar kullanırım. Kullanmadığım zaman ihtiyaç hissetmem. Almanya’da 18 yıl yaşadım. Burada doğum günü özel günlerde esrar alıp kullanıyordum. Yemekte ev yapımı rakı içtik. Aldığım esrarın etkisiyle sersem bir vaziyetteydim. Esrarı neden içtiğimi bilmiyordum. Yemekte çok agresif hareketlerde bulununca beni uyardılar. Eve nasıl geldim bilmiyorum. Kapıyı açıp içeri girdim. Daha sonra olup bitenleri hatırlamıyorum. Anneannemin boğazını sıkıp ona vurduğumu da hatırlamıyorum. Buradan çıkıp babaannemin evine gittim. Onunla dertleştim. Sonrada polisler gelip beni evden aldı. Benim psikolojik rahatsızlığım var. Sosyal kişilik bozukluğu, stres tedavisi ve benzer rahatsızlıklar için Almanya’da sürekli terapiye gidiyordum; ancak Türkiye’de buna devam etmedim "dedi.

Annesi, dayısı ve teyzesi şikayetçi oldu

Sanığın annesi, dayısı ve teyzesi, sanıktan şikayetçi olduklarını söylediler. Mahkeme heyeti, cezai ehliyetinin tespiti için Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine gönderilmesine, gelmeyen tanıkların zorla getirmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.