Adana’da bir evin penceresindeki demir parmaklıklardan tırmanarak içeri girip 9 bin lira değerinde cep telefonu ve tablet ile 2 bin 500 lira çalan hırsız yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, olay, Seyhan ilçesine bağlı Fevzipaşa Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, sabah ezanı zamanı bir kişi polisi arayarak bir apartmanın demir parmaklıklarından bir kişinin indiği ihbarında bulundu. Bunun üzerine polis, hemen verilen adrese gelerek apartmanın 1. katından başlayarak önce N.Ö. isimli kadının zilini çaldı. Kapıyı açan kadın, karşısında polisi görünce şaşırdı. Polis, bir vatandaşın apartmanın demir parmaklıklarından birinin inip kaçtığı ihbarında bulunduğunu evlerine hırsız girebileceğini söyledi. Bunun üzerine kadın, eve girip baktığında yatak odasında yastığının yanında olan cep telefonunu bulamadı. Eşinin ve çocukların cep telefonu ile tabletlerine baktığında onların da olmadığını fark etti. N.Ö. dolapta sakladığı 2 bin 500 liranın yerinde olup olmadığına kontrol etti. Paranın da olmadığını görünce genç kadın kapıya gelerek hırsızın kendi evlerine girdiğini söyledi. Eve giren polis, evden 9 bin lira değerinde 5 cep telefonu, 1 tablet ve 2 bin 500 lira çalındığı şikayetini aldı.

Polis, evde yaptığı çalışmada hırsızın eve pencerelerin demir şebekelerinden tırmanarak girdiğini daha sonra ev sakinleri uyurken kimseyi uyandırmadan evin bütün odalarını tek tek gezip ne kadar değerli eşya ve paralı alıp yine demir parmaklıklardan aşağıya indiğini belirledi. Polis, vatandaştan hırsızın eşkalini alıp yaptığı çalışmada zanlının Mehmet K. (28) olduğunu tespit etti. Polis, yaptığı operasyon sonucu kısa sürede zanlıyı yakaladı. Zanlıyı gören vatandaş teşhis ederken, zanlının da polise verdiği ifadede suçunu itiraf ettiği ileri sürüldü.