İş adamı Rıza Sarraf’a hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Muzaffer Arslan, hakkındaki suçlamaları reddetti.

İş adamı Sarraf’a kiraya verdiği Kemer Country’deki dairesinin kirasını almaya gittiğinde banyoda yapılan tadilat ve bahçe ışıklandırması nedeniyle, "Burasını pavyona çevirmiş. Ben de onu adam sanırdım" diyerek gıyabında hakaret ettiği iddiasıyla Muzaffer Arslan hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

İstanbul 83. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen hakaret davasına şikayetçi iş adamı Rıza Sarraf katılmazken, sanık Muzaffer Arslan hazır bulundu.

Duruşmada Rıza Sarraf’ın yanında çalışan Yücel Özçil ’tanık’ sıfatıyla dinlendi. Özçil, olay tarihinde ağabeyi Yüksel Özçil ile birlikte Arslan’ın yanına gittiğini söyledi. Özçil, “Müşteki Sarraf’ın, sanık Arslan’dan depozito alacağı vardı. Bunu almak için eve gittiğimizde Arslan ve emlakçı kadın evdeydi. Emlakçı ile birlikte evi gezdik. Daha sonra depozito parasını istedik. Bunun üzerine sanık müştekiyi kastederek, ’Burasını pavyon gibi yapmış, kalitesiz malzemeler kullanmış, biz de bunları adam zannettik gibi laflar söyledi" dedi.

Tanık Özçil, daha sonra evden ayrılırken tekrar depozitoyu istediğini Arslan’a söylediğini belirterek "Bunun üzerine sanık, asıl ben alacaklıyım. O Rıza kendisi gelsin, ben onu burnunu sürte süre getirmesini bilirim’ dedi. Ayrıca el hareketi yaparak ’kadın olmasa bir küfür ederim’ şeklinde söylendi" diye konuştu.

Duruşmaya tebliğ gönderilerek çağrılmasına rağmen gelmeyen ve mazeret bildirmeyen diğer tanık Yüksel Özçil’in bilgi ve görgüsünün tespiti için zorla getirilmesine karar verildi. Duruşma ertelendi.