Manisa’da bir grup mahalle sakini, evlerinin önüne yapılması planlanan trafoya tepki gösterdi. Mahalle sakinleri belediye yetkililerine çağrıda bulunarak, trafonun aynı alan içerisinde evlerinin önünü kapatmayacak şekilde farklı bir noktaya taşınmasını istedi.

Manisa Şehzadeler İlçesi 2. Anafartalar Mahallesi 1516 sokak üzerindeki apartmanlarda yaşayan bir grup mahalle sakini, evlerinin önüne yapılması planlanan trofaya tepki gösterdi.

Mahalle sakinleri adına konuşan Cafer Lagarlı, 14.6.2013 de belediyeye Büyükşehir olmadan önce dilekçe yazarak Gediz A.Ş’ye trafo yapımı için arsa yapımı temininde bulunduklarını belirterek "Belediye meclisine havale ettik ve belediye meclisinde kabul edilmişti. Araya seçimler girdi. Seçim nedeniyle de trafo yapımı yarıda kalmıştı. Nisan 2014 de tekrar Gediz A.Ş’ye müracaat ettik. Gediz A.Ş’nin başvurusunun ardından trafo onayı Şehzadeler Belediye Meclisinde yine kabul edildi. Bunun neticesinde trafo yapımına başlandığında daha önce yapılması planlanan yere yapılmadığını gördük. Bir kere görüntü kirliliği verecektir. Mekanik olarak etkilenme olacaktır. Burası trafo yerinin yapıldığı yer oyun alanıdır. Tam köşede olduğu için sakıncalıdır. Burada kaza olmaması mümkün değil. Yapılması için daha uygun yer varken, trafonun buraya yapılmasını manidar buluyorum. Bu konuda belediye meclis üyelerinin, belediye başkanının daha duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.

“ÇOĞUNLUĞUN İSTEDİĞİ YERE YAPILIYOR”

Konuyla ilişkin açıklama yapan Şehzadeler Belediyesi ise şu ifadelere yer verdi: “Manisa Büyükşehir olmadan önce bu vatandaşlar trafo yapılmasını istemiş. Gediz A.Ş’de kablolarını çekerek hazırlamış. Araya giren seçimin ardından Şehzadeler Belediyesi kurulunca, trafo yapımı bizim belediyeye kaldı. Şehzadeler Belediyesi de 100 kişinin dilekçesine yönelik hareket ederek, alt yapısının hazırlanmış olduğu trafonun yapımına başladı. Bu vatandaşlar da şimdi trafonun alt yapısının hazırlandığı yere yapılmasını istemiyor. Başka bir yere yapılmasını istiyor. Biz, şimdi başka bir yere yaparsak Gediz A.Ş’ye iki defa iş yaptırmış oluruz. Çoğunluk nereyi talep ettiyse bizde belediye olarak oraya yapmaya karar verdik.”