Fethiye Merkez Atatürk Ortaokulu matematik öğretmeni Gülay Yıldırım, hamileliği sırasında yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kucağındaki bebeğiyle aynı mezarda toprağa verilen öğretmenin mezarına öğrencileri karanfil bıraktı.

Fethiye Merkez Atatürk Ortaokulu Matematik Öğretmeni Gülay Yıldırım, 1 buçuk yıl önce aynı okulda tanıştığı matematik öğretmeni Kürşat Yıldırım ile evlendi. Gülay Yıldırım ilk çocuğuna hamile olarak okulundaki görevine gidip gelirken bu dönemde yüksek tansiyon rahatsızlığı ortaya çıktı. Hamilelik süreci kontrol altında tutulan Gülay Yıldırım, geçen hafta aniden rahatsızlanınca özel bir hastaneye kaldırıldı. Hamileliği sırasında yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Gülay Yıldırım, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. 6 aylık bebeği alınan öğretmen Gülay Yıldırım da tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Öğretmen Gülay Yıldırım’ın cenazesi önce ailesinin evine daha sonra da Gökben Mahallesi mezarlığına getirildi. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, duygusal anların yaşandığı törende "Başımız sağ olsun" derken; Fethiye Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu da, "Ölüm bizim için bir vaazdır. Ölüm haktır. İbadetlerimizi mutlaka aksatmadan yapalım" şeklinde konuştu.

Fethiye Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu’nun kıldırdığı cenaze namazına Gülay öğretmenin eşi Kürşat Yıldırım, baba İbadet Karasu, ailesi, yakınları, okul müdürleri, çok sayıda öğretmen ve öğrencilerle vatandaşlar katıldı. Bazı kadınların yanı sıra öğrenciler de cenaze namazında saf tuttu. Sonra mezarlığa omuzlarda götürülen öğretmen Gülay Yıldırım ile aynı tabutun içinde kucağında olduğu belirtilen 6 aylık bebeği dualarla toprağa verildi. Gülay öğretmenin öğrencileri mezarına avuç avuç toprak atarak doldurduktan sonra ellerindeki kırmızı karanfilleri de mezarına bıraktı.