Karaman'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan kadın öğretmen Ş.K, örgütün ilkokul öğretmenlerinden oluşan ve zümre adı verilen gruplar aracılığıyla başarılı öğrencileri tespit ederek takibe aldığını anlattı.
Öğretmen Ş.K, ifadesinde, FETÖ ile ilişkisinin 2011'de ildeki bir kırtasiye dükkanı sahibinin gelini B.D. vasıtasıyla başladığını söyledi.
B.D. ile ailecek görüştüklerini dile getiren Ş.K, "Dini sohbetler yaptıklarını söyleyerek, beni bu sohbetlere davet etti. Ben de B.D'nin yaptığı bu sohbetlere katılmaya başladım." dedi.
Sohbetlerde özel yazılmış notlardan bilgiler aktarıldığını ifade eden Ş.K, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Fetullah Gülen'in kitaplarına 'pırlanta' deniliyordu. Bu kitaplardan alıntı yapıyorlardı. 2014 yılına kadar sohbetlere katıldım. 2014 yılı Eylül ayında B.D. yeni bir istişare grubu oluşturulduğunu, bu grubun içinde benim de olduğumu söyledi. Bu grubun ne olduğunu sorunca, B.D. bana, sohbet grubunun dışında daha özel şeylerin konuşulduğu bir grup olduğunu söyledi. Zümre denilen bu grupta dini sohbetler yapılmıyordu. Burada öğretmen olarak bizim öğrencilerle ne gibi etkinlikler yapabileceğimiz konuşuluyordu. Ayrıca bizlerin ne kadar Kur'an, risale ve Fetullah Gülen kitabı okuduğumuz, ne kadar oruç tuttuğumuz, ne kadar namaz kıldığımız gibi takipler yapılıyordu. Bunun yanında her öğretmenden sınıflarında başarılı olan 10 öğrencinin takip edilmesi ve bunların isimlerinin verilmesi isteniyordu."
Ş.K, tüm grupların başında B.D'nin olduğunu belirterek, "Bir gün evime G.Ü. ile geldi. Bana G.Ü'nün Karaman'ın ablası olduğunu söyledi. Benim faydalı, çalışkan biri olduğumu söyleyerek, daha üst istişare grubunda olmamı istediler. B.D'nin olmadığı zamanlar ikinci derece istişare grubu ile benim ilgileneceğimi bildirdiler." diye konuştu.
"Üst gruba geçince 'ByLock' yüklendi"
Üst gruba geçince 2015'te telefonuna "ByLock" programı yüklendiğini aktaran Ş.K, "Bu program yüklendikten sonra birkaç kere dini konularda mesajlar geldi. Birkaç defa bu programı sildim. B.D. telefonuma yeniden yükledi. Bir defa da internetten 'Kakao' programını yükledim. Bu program yüklendikten sonra, rehberimde bulunan kişilerde 'kakao' programı varsa otomatik olarak eşleştiriyordu. Bu programda herhangi bir görüşme yapmadım." ifadelerini kullandı.