Edinilen bilgiye göre, Karaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik Karaman merkezli 20 ilde eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 45 kişiden 29’u evlerinde gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 15 kişi Karaman adliyesine sevk edildi.

Hakim karşısına çıkan şüphelilerden Hasan Akcan, Mustafa Altıntaş, Murat Yılmaz, İsmail Alaş ve Enes Sepin tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 10 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan 29 kişiden 13’ü önceki gün adliyeye çıkarılmış ve bunlardan 7’si tutuklanmıştı. Adreslerinde bulunamayan 16 kişiyi yakalama çalışmaları ise halen devam ediyor.

Gözaltı kararı çıkarılan 45 kişinin 2014-2015 ve 2016 yılları arasında Karaman’dan polis okullarına, askeri liselere gidecek öğrencileri organize ettikleri ve öğrencilerin ev yapılanmaları ile buradaki örgüt üyelerine ByLock programı yükledikleri öğrenildi.