Karaman Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) adliye ve cezaevi yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 12'si tutuklu 21 sanığın yargılanmasına başlandı. 15 gün önce iddianamesi mahkemece kabul edilen ve aralarında zabıt katibi ile infaz koruma memurlarının bulunduğu FETÖ/PDY’nin adliye yapılanmasına yönelik kişilerin yargılandığı davanın birinci duruşması yapıldı. Sanıkların kimlik tespiti ile başlayan duruşmada, Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame daha önce sanıklara tebliğ edildiği için okunmadı. Savunmalarını yapan tutuklu sanıklardan Bekir Kar, Enver Tanrıkulu, Mehmet Keskin, Seyit Tekin, Mehmet Akif İşleyin ve Vedat Han, suçlamaları kabul etmediklerini belirtti.

''1 Dolarlar Düğünümde Takıldı''
Evinde 1 dolar bulunan eski cezaevi personeli Enver Tanrıkulu, söz konusu paranın kendisine düğününde takıldığını iddia etti. Düğünde kendisine ve eşine 80 adet 1 dolar takıldığını ifade eden Tanrıkulu, "Düğünden sonra bir dolarları defterin arasına koydum. Sonra bayramda memlekete giderken çocuklara vermek için dolarları yanıma aldım ve çocuklara harçlık olarak verdim. Bu sırada bir tanesi defterin arasında kalmış. Bu doların cemaatle veya başka bir şeyle ilgisi yoktur." dedi.
Mahkeme Başkanı Mehmet Nuri Özbey de, sanığa "Sen bayramlarda çocuklara hep dolar mı dağıtırsın?" diye sordu.

''İlk Maaşımı İstedi''
Üniversiteyi kazanamayınca bir akrabasının, kendisine "Zabıt katibi olmak istersen yardımcı olabilirim" dediğini belirten sanıklardan Vedat Han, "Beni Cebeci'de bir yurda gönderdi. Burada ismini bilmediğim bir şahıs neden zabıt katibi olmak istediğimi, buraya kim tarafından gönderildiğimi, evimden ayrı başka bir yerde kalıp kalamayacağımı sordu. Evimin 200 metre ilerisinde bir yerde 7-8 kişi kalmaya başladık. Burada ders çalıştık. Karaman'da mülakata gireceğimi ve bir kişinin beni karşılayacağını söylediler. Karaman'da Remzi kod adlı kişi karşıladı. Beni bir yurda götürdü. Sınavı kazandım ve işe başladım. İlk aylığımı aldığımda cezaevi personeli Semih Çay, benden ilk aylığımı istedi. İhtiyacım olduğunu söyleyerek 500 lira verdim. Sonra birkaç kez 50 lira verdim. Evlerde sohbetlere katıldım. 2014'te tamamen ilişkimi kestim." dedi. 
Duruşmada, ilk oturumla birlikte 6 sanığın savunmaları tamamlandı.