Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün "Kütahya il imamı" olduğu iddiasıyla tutuklanan Ali Peksöz’ün yargılanmasına başlandı.

Kütahya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Peksöz, avukatı ve yakınları katıldı.

Peksöz hakkında, "terör örgütünü yönetme", "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun’a muhalefet" ve "dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık" suçlarından cumhuriyet başsavcılığınca hazırlanan iddianame, duruşmada sanığın yüzüne okundu.

Tanıklardan, FETÖ soruşturmaları nedeniyle kapatılan bir hastanenin eski genel müdürü M.A., Peksöz’ün çalıştığı hastaneye zaman zaman gelerek il imamı olarak talimatlar verdiğini aktardı.

Savunmasında hakkındaki suçlamaları reddeden Peksöz, tahliyesini talep etti.

Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, Peksöz’ün tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kütahya’da bir okulda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak görev yaptığı sırada açığa alınan Ali Peksöz, darbe girişiminin ardından kayıplara karışmış, daha sonra Denizli’de öğrenci evinde saklanırken yakalanmış ve 5 Eylül 2016 tarihinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.