Adana’da askerden hava değişimine gelen bir kişi ile arkadaşı, "V For Vendetta" filminden esinlenerek "V" maskesi takıp marketi soyduktan sonra yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesine bağlı Şakirpaşa Mahallesi’nde 20 Aralık 2014 günü 42109 Sokak’taki Kadri Öztürk’e (64) ait bir markette meydana geldi. İddiaya göre, yüzleri “V” maskeli 2 kişi daha önce takip ettikleri Öztürk’ün marketteki sigaraları topladığı sırada ellerinde pompalı tüfeklerle markete girdi. Öztürk’ün göğsüne pompalı tüfeği dayayan soyguncular, ne kadar para ve sigara varsa kendilerine vermesini istedi. Öztürk’ün direnmesi üzerine soyguncular pompalı tüfeği ateşledi ancak silah ateş almadı. Daha sonra sigara standına ve yazar kasaya yönelen soyguncular bin 500 TL ve 150 paket sigarayı çalarak bindikleri motosikletle olay yerinden hızla uzaklaştı.

ZANLILAR MASKELERİYLE YAKALANDI

Zanlılar kaçınca market sahibi Kadri Öztürk polisi arayarak soyulduğunu söyledi. Bunun üzerine olay yerine gelen polis Öztürk’ten zanlıların eşkalini aldı. Öztürk zanlıların yüzünde maske olduğunu bu nedenle yüzlerini görmediklerini söyledi. Öztürk polislere maskeleri tarif ettiğinde, polis, 2005 yılı ABD - Almanya ortak yapımı olup 2006’da gösterime giren "V for Vendetta" filminin başrol oyuncu ve bütün eylemci İngiliz vatandaşları tarafından kullanılan ve "V" maskesi olarak bilinen maskeyle soygun yapıldığını belirledi. Polis bu iz üzerinden bir hafta mahallede "V" maskesi kullananları tek tek tespit etmeye çalıştı. Yapılan çalışmada "V" maskesini askerden hava değişimine gelen Vedat T.’nin (20) ve İlker Ş.’nin (22) kullandığını belirledi. Bunun üzerine polis zanlıların Onur ve Uçak Mahallesi’nde bulunan evlerine şafak vakti operasyon yaptı. Zanlılar gözaltına alınırken evde yapılan aramada "V" maskesi, ruhsatsız tabanca ve tüfek ele geçirildi.

"PİŞMANIM ZARARI ÖDEMEYE HAZIRIM"

Vedat T. dükkandan sigara çaldıklarını, para çalmadıklarını söyleyip, sigarayı da bir dükkana sattıklarını belirterek, "Parasız kaldığım için arkadaşımla birlikte soygun yaptım. Yüzümüzün belli olmaması için de çok sevdiğim bir filmdeki kahramanın kullandığı maskeleri kullandık. Ancak amca yaşlı olduğu için soygun yaptığıma pişman oldum onun zararını ödeyeceğim" dediği öğrenildi.

Yağmadan kaydı olan İlker Ş.’nin de pişman olduğunu söylediği belirtildi. Vedat T. asker olduğu için askeri birliğe teslim edilirken, İlker Ş. adliyeye sevk edildi.