Bursa’nın Mudanya ilçesi Arnavutköy durağında, freni boşalan otobüs site duvarına çarparak durabildi.

Bursa’dan gelerek Arnavutköy Mevki Kumyaka Caddesi üzerindeki son durakta saatinin dolmasını bekleyen şoför M.Ş.’nin park ettiği belediye otobüsünün freni aniden boşaldı. Önce elektrik panosunu, ardından elektrik direğini altına alıp site duvarına çarparak duran otobüs, park halinde duran 16 JF 175 plakalı özel otomobile de çarparak maddi hasara yol açtı.

Aracın Bursa’dan yeni gelmiş halde park etmiş olması, henüz yolcularını almaması, pano, direk ve duvara çarparken de kaldırımda kimsenin olmaması bir faciayı önledi. Ucuz atlatılan kaza sonrası vatandaşlar, bu tarz bir kazanın burada ilk defa olmadığını, daha öncede 3-4 belediye otobüsünün freninin boşalıp aynı kazayı yaparak maddi hasara yol açtığını, son yaşanan kazada şoförün aracı terk ederken neredeyse aracın altında kalmaktan son anda kurtulduğunu ve yetkililerin bu araçları testten geçirip trafiğe çıkarmalarının gerektiğini söyledi.

Olay yerine gelen UEDAŞ görevlileri, otobüsün çarpmasıyla mahallede elektrik kesilmesinin arızasını tespit etti. Bursa’dan gelen özel bir kurtarıcı belediye otobüsünü bulunduğu yerden çıkarıp, kaza yerinden kaldırıldı.