Karaman'da 2 gün önce fuhuş şebekesine yönelik yapılan operasyondan gözlem altında tutulan 2’si yabancı uyruklu 6 kadın olmak üzere toplam 21 kişi bu sabah Karaman Adliyesine sevk edildi.
Karaman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yapılan istihbaratlı çalışmalar sonucunda, Karaman’da suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suretiyle fuhuş yaptırdıkları tespit edilen şüphelilerin takibine yetkili Cumhuriyet Savcısının talimatıyla başladı.
Yapılan operasyon neticesinde, 15 şüpheli ve bu şüpheliler ile irtibatlı oldukları tespit edilen 6 şüpheli daha olmak üzere toplam 21 kişi yakalandı.
Karaman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kent merkezi ve bazı köylerde Azerbaycan uyruklular ile 18 yaşından küçük kadınlara zorla fuhuş yaptırıldığı ihbarı aldı. Bunun üzerine harekete geçen jandarma 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Karaman merkez ve ilçe, kasaba, köyleri ile Konya ve ilçeleri Çumra, Karapınar ile Güneysınır'da bulunan 23 farklı adreste eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Yakalanan zanlılar 'Suç örgütü kurmak, fuhuşa aracılık ve yer temini, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak' suçlamasıyla sorgularının ardından Karaman Adliyesine sevk edildi.
Yakalanan şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 1 adet 7,65 milimetre çapında tabanca, 1 adet 9 milimetre çapında kurusıkı tabanca 1 adet ruhsatsız av tüfeği ile bu silahlara ait çok sayıda fişek ve mermi ele geçirildiği bilgi edinildi.