Antalya’da, sekiz ülkeden getirdikleri kadınları fuhuşa zorladıkları iddia edilen 1’i kadın 13 zanlı adliyeye sevk edildi. 13 zanlının 9 aylık hamile kadını fuhuşa zorladığı ve kadının 3 gün önce hastanede doğum yaptığı öğrenildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, bir ihbar sonucu Serik ilçesine bağlı Kadriye ve Belek tatil merkezleri, Konyaaltı ilçesi, Denizli ve İstanbul’da belirlenen adresleri 3 ay boyunca fiziki ve teknik takibe aldı.

Üç gün önce sabah saatlerinde ekipler belirledikleri 15 ev, 1 iş yeri, 3 otel, 9 otomobile baskın düzenledi. Eş zamanlı gerçekleşen operasyonda fuhuş yaptırıldığı belirlenen yabancı uyruklu 21 kadın kurtarıldı. Operasyonda kadınları fuhuşa zorlayan ve yer temini ettiği iddia edilen M.E., V.K., A.B., İ.Ç., M.Y., U.O., A.K., B.Ö., H.İ., D.A.K., O.B., M.A ve kadın zanlı M.Ç. gözaltına alındı. Kadın zanlının bu suçtan daha önceden sabıkasının olduğu ve kadınları fuhşa teşvikte etkin rol oynadığı ileri sürüldü. Zanlıların kadınları yurt dışından yine iş vaadiyle kandırarak getirdikleri belirtildi. Zanlıların Türkmenistan uyruklu 9 aylık hamile 24 yaşındaki U.J.’yi fuhuşa zorladıkları belirlendi. U.J’nin kurtarıldıktan sonra doğum yaptığı belirtildi. Zanlıların 17 yaşındaki bir kızı da fuhuşa zorladığı iddia edildi. Antalya, Denizli ve İstanbul’da gözaltına alınan 14 şüpheliden 1’i alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 1’i kadın 13 zanlı ise adliyeye sevk edildi. Yabancı uyruklu 18 kadın, Yabancılar Şube Müdürlüğü tarafından sınır dışı edildi.