Büyükçekmece’de Alkent 2000 Mahallesini mesken tutan hırsızlar, vatandaşların korkulu rüyası haline geldi. Hırsızların son kurbanı bu kez mahalle sakinlerinden olan gazeteci Dursun Boran oldu. Hırsızlar güvenlik kameralarına yakalanırken, Boran valilikten bölgeye karakol kurulmasını istedi.

Alkent 2000 Mahallesinde oturan gazeteci Dursun Boran’ın villasına birkaç ay ara ile iki kez hırsız girdi. İddiaya göre, ilk hırsızlık olayı, saat 23.00 sıralarında Dursun Boran’ın da evinde uyuduğu sırada meydana geldi. Villanın önüne gelen bir şüpheli etrafı kolaçan ederken diğer şüpheli girişteki balkon camını kırarak daireye girdi. Villanın 6 odasını tek tek karıştıran şüpheli evde bulunan ruhsatlı silah, bir adet laptop ve çok sayıda ziynet eşyasını alıp önce küçük bir valize koydu. Yaklaşık 43 dakika villada kalan hırsız, güvenlik sisteminin devreye girmesiyle panikleyerek arka camdan atladı. Her iki şüpheli kaçarak uzaklaşırken Boran’ın ihbarı üzerine eve gelen polis kamera kayıtlarını inceleme altına aldı.

Yaşanan ikinci olay, gece 01.00 sıralarında yine Boran’ın evde uyuduğu sırada gerçekleşti. Evin içerisine girmek için mutfak penceresini kıran hırsız, sessiz bir şekilde evin birçok odasını dolaşmaya başladı. Ardından villada bulduğu 15 bin dolar nakit para, 3 adet maddi değeri yüksek kol saati ve iki adat son model cep telefonunu alan hırsız, yine güvenlik alarmının devreye girmesi ile panikleyip üst kattaki pencereden aşağı atlmadı. Bu sırada olayı fark eden güvenlik görevlileri kapıya koştu. Ancak şüpheli güvenlik görevlileri gelene kadar kaçarak uzaklaştı. Ardından Boran, hemen polis ve güvenliği arayarak durumu bildirdi. Yine eve gelen ekipler, kamera kayıtları üzerinden eşkal tespit çalışması başlattı.

Dursun Boran, ‘‘Evime ilk girdikleri zaman ruhsatlı silahımı, birçok kıymetli evraklarımı ve ziynet eşyalarımı almışlardı. Evime ikinci kez girdikleri zaman 15 bin dolar nakit para, 3 adet maddi değeri yüksek kol saati, 2 adet son model cep telefonu aldılar. Yan taraftaki komşu villamız 2 defa onun yanındaki villa 3 defa soyuldu. Genel olarak Alkent Mahallesinde bir yıl içerisinde toplam soyulan villa sayısı 30’dur’’ dedi.

Güvenlik görevlilerinin yetersizliğinden dert yanan Boran, ‘‘Bu kadar güvenliğe rağmen, yapılan bu kadar bariyere rağmen burası yolgeçen hanına döndü. Bir sene içerisinde 30 adat villa soyuluyorsa demek ki burada özel güvenlik bir işe yaramıyor. Özel güvenlik garibanlara ‘hop nereye geldin, nereye gidiyorsun’ diyor ama hırsızlar elini kolunu sallayarak geziyor. Buradaki bütün insanlar can ve mal güvenliğinden endişeli. Daha önceleri 4,5 milyon dolar olan ev fiyatları bu hırsızlıklar yüzünden 600, 700 bin dolara düştü. Bunun sebebi buraya karakol kurulmasına karşı çıkan sözde bir grup yönetimdir. Valiliğimizden talebimiz buraya karakol ve MOBESE sisteminin kurulmasını istiyoruz. Aksi takdirde burada telafisi çok zor şeyler olacaktır’’ diye konuştu.

GÜVENLİK İŞE YARASA 1 YILSA 30 TANE VİLLA SOYULMAZ

Hırsızlık olayların bu bölgede çok olduğunu ifade eden Boran, ‘‘İnanınki çok endişeli durumdayız, geceleri rahat yatamıyoruz. Bir ses duysak evde hemen korkuya kapılıyoruz. Güvenlik işe yarasaydı, 1 yıl içerisinde 30 tane villa soyulmazdı ’’ diyerek tepki gösterdi.

Öte yandan, yaşanan ilk soygunun faillerini yakalayan polis, ikinci soygun için güvenlik kamera kayıtlarını incelemeyi sürdürüyor.