Balıkesir’in Gömeç ilçesinin Hacıhüseyinler köyünde önceki gün ormanlık alana ava çıkan 49 yaşındaki Vedat Kıran ölü bulundu.

Alınan bilgiye göre, av merakı olan 49 yaşındaki Vedat Kıran, ava çıktığını ve öğlen saatinde geri döneceğini söyleyerek evden ayrıldı. Eşi hemşire Rahmiye Kıran, eşinin öğle saatini geçmesine rağmen eve geri dönmemesi üzerine telefonla kendisine ulaşmak istedi. Uzun süre araması sonuçsuz kalınca durumu jandarmaya haber verdi. Ardından ise arama çalışmaları başlatıldı. Telefon sinyali ile yer tespiti yapıldı.

Akşam saatlerine kadar süren çalışmaya arama kurtarma ekipleri katıldı.

Hacıhüseyinler Mahallesi Muhtarı Musa Sarı ile köylülerin de katıldığı arama kurtarma çalışmaları sırasında kayıp olan Vedat Kıran’ın üzerinde bulunan cep telefonu sürekli çaldırılması sonucunda, talihsiz adamın cansız bedeni sırtüstü bir şekilde zeytinlik alanda bulundu. İlk incelemelerde herhangi bir darp izine rastlanmayan Kıran’ın kalp krizi sonucu öldüğü tespit edildi. Kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için savcılık incelemesinden sonra ceset Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

2 hafta önce eşi ile birlikte Gömeç’in Hacıhüseyinler mahallesine Tekirdağ’dan atanan Ebe Rahmiye Kıran’ın eşi Vedat Kıran’ın ölümü Gömeç’te üzüntüye neden olurken, Kıran’ın cenazesi Çanakkale’nin Çan ilçesine bağlı Uzunalan köyünde toprağa verildi.