Özgür Kudüs Platformu üyeleri, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’ya girmesini protesto etti. Eylemde İsrail bayrağı yakılırken “Kahrolsun İsrail” sloganları atıldı.

Özgür Kudüs Platformu adı altında bir araya gelen İslami dernek ve kuruluşlar, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’ya girmesini ve Kudüs’te yaptığı saldırıları protesto etti. Fatih camisinde ikindi namazının ardından toplanan yaklaşık 200 kişilik grup sloganlar atarak Saraçhane parkına yürüdü. Fevzi Paşa Caddesi’ni trafiğe kapatan grup, tekbir getiren grup, ‘İstanbul’dan Kudüs’e direnişe bin selam”, “Kahrolsun İsrail, kahrolsun Amerika” şeklinde slogan attı. Saraçhane Parkı’na gelen grup, kendilerinin yaptığı temsili İsrail bayrağını yere serip önce ezdi, ardından ateşe verdi. Parkta da İsrail aleyhine sloganlar atıldı. Kuran-ı Kerim okundu.

Eylemde bir konuşma yapan gazeteci Mehmet Zülküf Yer, “Mademki bazı noktalara bazı yerlere koridorlar açılıyor, bazılarının direniş veya savaş istekleri yerine getiriliyor. Devlet gücünü ve otoritesini İsrail’e karşı kullanmıyor, Aksa’ya koridor açınız, şüphesiz bu ümmetin gençleri şehadeti ve direnişi omuzlayacaktır” dedi.

Grup adına basın açıklamasını yapan Özgür Kudüs Platformu Başkanı Ramazan Ensar, “Kazılarla mescidin altını oyan, etrafını Müslümanlardan izole ederek adım adım Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı işgal etmeyi tasarlayan Siyonist rejimin bu düşmanca tavrı kabul edilemez. Türkiye Hükümeti İsrail’in terör faaliyetlerine karşı duruşu olumlu olsa da yeterli değildir. Türkiye bundan çok daha fazlasını yapabilir. Uluslararası alanlarda İsrail’i mağdur edecek girişimlerde bulunmalı” dedi. Yapılan konuşmaların ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı.