Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde Almanyalı bir gurbetçi, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Almanya’da yaşayan 65 yaşındaki emekli Cafer Kor 10 gün önce memleketi Kilimli ilçesine geldi. Merkez Mahallesi Gültekin Parlar Caddesi’nde 3 katlı apartmanı ve 1 işyeri bulunan Kor’un her sene 4-5 aylığına ilçeye geldiği öğrenildi. Apartmandaki dairelerden birinde kendisi ikamet eden Cafer Kor, dün akşam sobasını yakarak uykuya daldı. Bu gün öğlen saatlerinde alt katta oturan kiracısı kirayı vermek üzere ev sahibi Kor’un kapısını çaldı. Uzun süre kapının açılmasını bekleyen kiracı, durumdan şüphelenerek komşusuna haber verdi.

Komşusu ile birlikte tekrar kapıyı çalan kiracı, yine kapının açılmaması üzerine polisi aradı. Olay yerine gelen polis ekipleri mahalle muhtarı ile birlikte Cafer Kor’un kapısını açtı. Polis ekipleri ve beraberindekiler, eve girdiklerinde Cafer Kor’un cansız bedeni ile karşılaştı.

Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri, Kor’un sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilenerek hayatını kaybettiğini belirledi. Kor’un cansız bedeni otopsi için Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.