Diyarbakır’da hükümlü bulunan Erdal Göreli (31), trafik kazasında hayatını kaybeden oğlu Berat Göreli’nin (5) cenazesine katılamadı. Savcılığın oğlunun cenazeye katılmasına izin verdiğini belirten anne Nurten Göreli, güvenlik gerekçesiyle buna izin vermediğini ifade etti.

Aralarında husumet bulunan bir kişiyi silahla vurduğu gerekçesiyle 8 ay önce tutuklanarak, cezaevine gönderilen ve 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Erdal Göreli’nin oğlu Berat Göreli, yaklaşık bir ay önce Diyarbakır’ın Sur ilçesinde trafik kazası geçirdi. Bir ay yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Berat Göreli, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Göreli’nin cenazesinde babasının da bulunmasını isteyen ailesi, Erdal Göreli’yi savcılık izni ile cezaevinden birkaç günlüğüne çıkarmak istedi. İki kere savcılığa başvuran aileye olumlu cevap verildiği ancak ilçede Erdal Göreli’nin güvenliğinin sağlanamayacağı gerekçesiyle cenazeye katılmasına izin verilmediği belirtildi.

“SAVCILIK İZİN VERDİ, GÜVENLİK GEREKÇESİYLE EMNİYET BIRAKMADI”

Oğlu Erdal Göreli’nin işlemediği bir suçtan dolayı hapis yattığını ve vurulan kişinin de kendisini vuranın oğlu olmadığına ilişkin Yargıtay’a dilekçe gönderdiğini belirten anne Nurten Göreli, “Biz oğlumun, torunumuzun cenazesine katılmasını istedik. Savcılığa başvurduk. Savcılık olumlu cevap verdi. Cenazeyi bir gün de beklettik. Ancak oğlum Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ‘güvenliği sağlayamayız’ demesi üzerine cenazeyi katılamadı. Bu kez taziyeye katılması için başvuruda bulunduk. Yine savcılık izin verdi. Ancak emniyet yine güvenlik gerekçesiyle bırakmadı” dedi.

Torununun taziyesinin sürdüğünü ve oğlunun taziyeye katılmasını istediklerini vurgulayan Göreli, “Oğlum zaten işlemediği bir suçtan dolayı yatıyor. Bir de oğlunu kaybetti. İçeride durumu hiç iyi değil. İki çocuğu dışarıda babasız kaldı. Ruh sağlığı bozuldu” diye konuştu.