Beşiktaş’ta bir oto galeride güvenlikçinin gözü önünde otomobil çalan zanlı, kameralar tarafından görüntülendi. Çaldığı arabayla kaçarken çevredeki otomobillere de çarpan zanlı, polisin kovalamacası sonunda yakalandı.

Edinilen bilgilere göre olay, Pazar günü Ulus’ta meydana geldi. Ulus’ta bir oto galerinin otoparkına gelen hırsız, gözüne kestirdiği aracı çalmak için harekete geçti. Önce aracı kontrol eden hırsız, anahtarının oto galerinin içerisinde olduğunu belirledi. Eline aldığı jant ile oto galerinin camını kırmaya çalışa hırsız, ilk denemesinde başarılı olamadı. 5’inci denemesinde camı kırmayı başaran hırsız, hızla yazıhaneye girdi. Bu sırada sesleri duyarak içeri gelen güvenlikçiden saklanan ve anahtarları almayı başaran zanlı, arabaya binerek hızla uzaklaştı.

GÜVENLİK GÖREVLİSİNİN GÖZÜ ÖNÜNDE ÇALDI

“Bu kadarına da pes” dedirten olay saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde oto galeriye gelen hırsız, önce çalmak istediği aracı kontrol ediyor, ardından eline aldığı jant ile oto galerinin camını kırmaya çalışıyor. Defalarca cama vuran hırsız sonunda içeri girerek araba anahtarların bulunduğu büroya dalıyor. Bu sırada sesleri duyan güvenlik görevlisi de hırsızın bulunduğu kata geliyor. Ancak görevli camın kırıldığını görünce büroya bakmayı düşünmeden dışarı çıkıyor. Görevlinin ardından tekrar harekete geçen hırsız, dışarı çıkarak arabayı çalıyor.

OTOMOBİLLERE ÇARPARAK KAÇTI

Otomobilin çalınması üzerine harekete geçen polis, Beşiktaş ve çevresinde hırsızı aramaya başladı. Bir süre sonra Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği Ekipleri, çalınan otoyu Nispetiye Ahmet Adnan Saygun Caddesi üzerinde gördü. Otoyu takip eden polis, defalarca dur ikazı yaptı. Buna rağmen durmaya zanlı seyir halinde bulunan 4 otomobile de çarparak kaçmaya devam etti. Zanlı bir süre sonra trafik ışıklarında sıkışınca, orta refüjden ters istikamete geçmeye çalıştı. Bu sırada arabayı kaldırıma çarpan zanlı, sağ ön teker aksını kırılmasının sonucunda arabadan inerek yaya olarak kaçmaya başladı. Şüpheli O.Y. (23) Ak Merkez arkası Ulus Kapısı önünde yakalanarak gerekli Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliğine intikal götürüldü. İfadesi alınan zanlı, adliyeye sevk edildi.