Elazığ’da torbacı olarak tabir edilen uyuşturucu madde satıcılarına yönelik dün şafak vakti helikopter destekli 450 polisle 39 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda yakalanan 11’i çocuk 37 şüpheli adliyeye sevk edildi. Bazı şüphelilerin ifadesinde "uyuşturucu maddeyi satmıyor, hediye ediyorduk" dedikleri öğrenildi.

Dün, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro Amirliği ekiplerinin 6 aylık çalışması sonucu şafak vakti polis helikopteri ve Özel Harekat timlerinin de bulunduğu 450 polisle 39 adrese eş zamanlı operasyon yapılmıştı. Operasyonda yaşları 14 ile 17 arasında değişen 11 çocuk ile birlikte 37 şüpheli gözaltına alınmıştı. 37 şüpheli polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün sabah erken saatlerde sağlık kontrolünden geçirilerek yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

TEK TEK TESPİT EDİLDİLER

Elazığ’ın belirli mahallelerinde uyuşturucu madde sattıkları iddia edilen 37 şüpheli için Elazığ İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek’in talimatı ile Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi Narkotik Büro Amirliği’nde kurulan ekip titiz bir çalışma yaptı. Yapılan çalışmalarda polis, uyuşturucu madde satışı yapan ve yaptırılan çocukların da bulunduğu 37 şüpheliyi tek tek fotoğraflayarak tespit etti. 24 saat aralıksız fiziki takip çalışması sonucu şüphelilerin tamamının uyuşturucu madde sattığını belirleyen polisin operasyon sırasındaki aramasında ise çok miktarda satışa hazırlanmış paketler halinde uyuşturucu madde ele geçirildiği öğrenildi.

ESRARI HEDİYE EDİYORLARMIŞ

Polisin operasyonu sonrası yakalanan 37 şüpheliden bazılarının ifadeleri ise şaşırttı. Şüphelilerden bazılarının ifadelerinde "Biz uyuşturucu satmadık, hediye ettik" dedikleri öğrenildi. Şüphelilerden bir kaçının ise "satmak için değil, arkadaşım için almıştım" dediği ileri sürüldü.

Adliyeye sevk edilen 37 şüpheli uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan dolayı nöbetçi hakim karşısına çıkmasının ardından tutuklanıp, tutuklanmayacaklarına karar verilecek.