‘Paralel yapı’ iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen Hidayet Karaca, mahkemede ifade vermeyi reddetti. Karaca’nın avukatı Fikret Duran, kendilerine delil gösterilmediğini iddia etti.

“Paralel yapı” iddialarına ilişkin soruşturmada mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, nöbetçi hakimlik huzurunda ifade vermeyi reddetti. Karaca’nın ifade vermeyi reddetmesinin ardından avukatları İstanbul Adliyesi önünde bir açıklama yaptı. Açıklama yapan Avukat Fikret Duran, “Müvekkilim sorgu hakimliğinde ifade vermeyi reddetmiştir. Müvekkilim kendisine delil gösterilmesi halinde istedikleri soruya cevap vereceğini açıkça ifade etmesine rağmen hiçbir delil gösterilmemiştir. O nedenle Sulh Ceza Hakimliği makamında savunma yapmayı reddetmiş, bu beyanlar tutanağa geçmiştir” dedi.

Avukat Yusuf Danyal Kılıçalp ise, ilaç kullanan müvekkiline su verilmediğini, başsavcının talimatıyla müvekkillerinin ihtiyaçlarının karşılandığını öne sürdü. Durumu sorgulamayı yapan hakime ilettiklerini kaydeden Kılıçalp, sorgulamanın akşama doğru bitmesini beklediklerini söyledi. Kılıçalp, “Sorgulama bittiğinde hakim bey topluca tahliye ya da tutukluluk halinin devamıyla ilgili bir karar verecek. Ancak bir kısım medyadan takip ettikleri bilgilere göre müvekkillerin tutuklanacağına dair duyumlar aldığımızı hakim beye ilettik. ‘Hakim bey, sizin bağımsız ve tarafsız şekilde bir karar veremeyeceğinize dair şüphemiz vardır. Ama inşallah biz yanılırız. İnşallah adalet tecelli eder.’ Bu şekilde tutanağa geçirerek savunma yapmayacağımızı söyledik” diye konuştu.