Karaman'da polisin işyerlerinden çeşitli malzeme, motosiklet ve bakır kablo çaldıklarını tespit edilen şüphelileri yakalamasının ardından, mahkemeye çıkarılan şüpheliler tutuklandı. 


Alınan bilgilere göre; Karaman'da motosiklet ve işyerinlerinden hırsızlığının artmasıyla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık bürosu ekipleri hummalı bir çalışma başlattı. Ekipler yaptıkları geniş çaplı soruşturma neticesinde kısa sürede, çeşitli tarihlerde motosiklet, işyerinden değerli eşya ve bakır kablo çalarak sattıkları tespit edilen, H.K.(18), Y.B.(16), S.B.(17), R.E.(17) ve A.S.(18)'yi gözaltına aldı.

Şüphelilerden H.K. İsimli şahsın ikametinde yapılan aramada; 25 parça gıda maddesi,  3 adet çuval içerisinde değişik çap ve uzunlukta yakılmış bakır kablo ve boru şeklinde bakır malzeme, 1 Adet çeki halatı,  1 Adet çeşme vanası, 1 adet kömürcü kantarı, 1 adet hamur teknesi, 1 adet  üç tekerlekli motosiklet, 1 Adet motorlu bisiklet yan kapağı, 1 Adet Laptop bilgisayar, 3 adet Kingston marka bilgisayar RAM,  1 adet 500 Gb harddisk, 3 adet jant kapağı, 1 Adet 12 V akü bulunarak sahiplerine teslim edildiği öğrenildi.



Yakalanan  5 şüpheli haklarında 7 ayrı hırsızlık suçundan yasal işlem yapılmak üzere adli mercilere sevk edilmiş,   çıkarıldıkları mahkemece  5  şüpheli  Nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak İlimiz M Tipi Kapalı Cezaevine teslim edilmişlerdir.

Emniyetten yapılan açıklamda;''Halkımızın daha güvenli bir ortamda yaşaması için sunulan güvenlik hizmetlerinin vatandaş odaklı olması suç ve suçlularla mücadelede etkin bir yol olup, 365 gün 24 saat kesintisiz güvenlik hizmeti sunan teşkilatımız, bize güvenen, bizden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen halkımızın, bu güvenini zedelemeden onlara, en iyi, en kaliteli hizmeti vermeye devam edecektir,'' denildi.