Demokratik Gelişim Partisi’ni (DGP) kuran Kütahya Milletvekili İdris Bal, 25 Aralık soruşturmasında verilen takipsizlik kararına itiraz etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 25 Aralık soruşturmasına geçtiğimiz aylarda takipsizlik kararı verilmişti. DGP’yi kuran Kütahya Milletvekili İdris Bal, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gelerek takipsizlik kararına itiraz etti. Adliye önünde kısa bir açıklama yapan Bal, takipsizlik kararının hukuksuz olduğunu öne sürdü.

Takipsizlik kararının bir hukuk hatası olduğunu düşündüklerini belirten Bal, 25 Aralık operasyonlarının savcının kararına rağmen polis tarafından uygulanmadığını iddia etti.

Anayasaya göre savcının talimatını polisin uygulamak mecburiyetinde olduğunu, ancak polisin bu talimatları uygulamadığını ileri süren Bal, “Bu yargıya baskı müdahalelerinden dolayı maalesef böyle hukuksuz bir hukukla, evrensel değerlerle, demokratik ilkelerle açıklanamayacak bir karar verilmiştir. 17 Aralık ve Selam- Tevhid soruşturmalarına verilen takipsizlik kararlarına da itiraz edeceğiz” dedi.

“GEZİ DAVASINDA YARGILANAN DOKTORLARI DESTEKLİYORUZ”

Bal, açıklamasında, Gezi Parkı olaylarında Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camii ve Beşiktaş Meydanı’nda yaşanan olaylara ilişkin gözaltına alınarak haklarında dava açılan sanıklara da destek verdi.

Sanıkların yargılanmalarına bugün devam edildiğini hatırlatan Bal “Gezi olayları sırasında insanlar ölmesin diye müdahale eden doktorlarımız şu anda ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor. Bu doktorlarımıza ödül vermek gerekirken nasıl Ağır Ceza Mahkemesinde yargılarsınız. Biz doktor arkadaşlarımızı da destekliyoruz” dedi.