Iğdır’da yaşanan ve 4 kişinin ölümüne, 4 kişinin ise yaralanmasına yol açan olayla ilgili Eskişehir’de görülen davada, mahkeme heyeti son duruşmada 1 sanığın tahliyesine karar verdi.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren duruşmaya tutuklu sanıklar Musa Ö., Cevzet Ö., Salih Ö., Reis Ö., Enver Ö., ile mağdur yakınları Bahattin Ö. ve Aydın Ö. ile taraf avukatları hazır bulundu. Mahkeme heyeti sanıklardan Musa Ö.’nün tahliyesine, diğer 4 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Öte yandan mahkeme heyeti eksik evraklarının giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olay, Iğdır’ın Karayonlu ilçesine bağlı Kerimbeyli mahallesinde aynı aile bireyleri arasında yaşanan olayda, S.Ö.’nün, akrabası olan H.Ö. tarafından öldürülmesinin ardından şehrin ileri gelen yöneticileri aileleri barıştırmak istemiş, ancak oğlunu kaybeden aile, akrabaları ile barışmayı kabul etmemişti. Daha sonra, 4 Haziran 2013 tarihinde Aras Nehri kenarında traktöre ot yükleyen Nurettin Öget (50), Battal Öget (30), Fesih Öget (26) Sadık Öget (25) akrabalarınca uğradıkları silahlı saldırı sonucu öldürülmüş, aynı saldırıda 4 kişi de yaralanmıştı. Olay sonrasında yapılan çalışmalar sonrasında Cevzet Ö. Salih Ö., Musa Ö., Reis Ö., ve Enver Ö. yakalanırken, firarda olan Süleyman Ö.’nün yakalanması için çalışmalar başlatılmıştı.