İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şube Başkanı İlhan Öngör, Kobani’de öldürülen Sibel Bulut için 15 Aralık Pazartesi günü taziye çadırı kurmak isteyen 11 kişinin gözaltına alınmasını kınadıklarını belirterek, yasal yollarla gerekli başvuruları yapıp konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Kobani’de IŞİD’e karşı savaşan Sibel Bulut için İnönü Parkı’nda 15 Aralık Pazartesi günü taziye çadırı kurmak isteyen gruba polis müdahale ederek ESP ve SYKP üyesi 11 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltı işlemleri sırasında polis ve zabıtanın müdahalesini kınayan İHD Adana Şubesi, basın toplantısı düzenledi.

Türkiye’nin 1949’da imzaladığı insan hakları evrensel beyannamesine göre "hiç kimseye zalimce, insanlık dışı ya da aşağılayıcı muamele yapılamayacağının" yer aldığını belirten İlhan Öngör, temel hak ve özgürlüklerin yok edildiği tüm uygulamalara karşı meşru zeminde direnme haklarını kullanacaklarını kaydetti. Taziye çadırına müdahale sonucu eylemcilerin gözaltına alınmasını kınadıklarını belirten Öngör, “İşkence insanlık suçudur ve bu suç karşısında gerekli başvuruları yapıp konunun takipçisi olacağız. İnsan, hakları için insandır ve insan haklarının olmadığı yerde direnmek haktır” diye konuştu.