Çanakkale’nin Eceabat ilçesi yakınlarında yapımı devam eden Ağadere şehitliği önünde, yola dökülen kum yığını kazaya sebebiyet verdi. Yolun bir şeridini kapatan kum yığınına motorsikletiyle çarpan sürücü ölümden döndü.

Kilitbahir köyü yakınlarında yapımı devam eden Ağadere şehitliği önünde meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaralandı. İddiaya göre, firma çalışanları, inşaatta kullanılan kumu kara yolunun bir şeridini kapayacak şekilde yolun üzerine boşalttı. Akşam saatlerinde 10 CDV 15 plakalı motosikletiyle Çanakkale’den Eceabat’a giden Serkan Özbaş, motosikletini kuma kaptırarak devrildi. Kazada motosiklet sürücüsü yaralandı.

Kazanın hemen ardından firmanın iş makinesiyle yoldaki kum yığınını kaldırmaya çalıştığı öne sürüldü. Ancak jandarma ekibi kum yığınını görüntüleyerek kayıt altına aldı. Kazayla alakalı tahkikat sürüyor.

Kazada yaralanan sürücü Serkan Özbaş, yolda hiçbir uyarı işareti olmadığını öne sürerek, “Hava karanlık ve sisliydi. Kendi şeridimde seyrederken, birden önüme kum yığını çıktı. Çarparak devrildim. İkaz işareti ya da duba yoktu. Kazadan sonra iş makineleri gelerek kum yığınını kaldırdı. Ancak jandarma bu durumu tespit etti. Geçen hafta jandarmanın yola kum döktüğü için aynı firmaya ceza kestiğini öğrendim. Ben bu kazayı ucuz atlattım. İhmal yüzünden ölebilirdim” dedi.