Ovit Tüneli inşaatında bir kişinin ölümü ile sonuçlanan kaza ile ilgili açılan “ihmal” davası için şahit aranıyor.

Rize’nin İkizdere ilçesinde yapımı devam etmekte olan dünyanın en uzun 3. tünel projesi olan Ovit Tüneli inşaatında 14 Eylül 2014 tarihinde meydana gelen kazada İsmail Kılıçarslan (58) isimli kamyon sürücüsü kullandığı kamyonun kaza yapması sonucu hayatını kaybetmişti.

Kılıçarslan ailesi, ölen akrabalarının mesai arkadaşlarının iddiası üzerine tünel inşaatını yürüten firmalar hakkında “ihmal” davası açtı. İlk olarak, “10 ton yüklenmesi gereken kamyonda 28 ton yükleme yapıldığı ve aşırı yüklemeden kaynaklı yolun çökerek kamyonun devrildiği” iddiası ile Rize Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan suç duyurusu için takipsizlik verildi. Ancak ceza hakimi takipsizlik kararını bozarak Rize 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ilgili firmalar hakkında ’ihmal ve taksirle ölüme sebebiyet verme’ suçlamaları ile dava açtı.

Konuyla ilgili açıklama yapan ölen işçinin eniştesi Ahmet Çakal, “Kayın biraderimin vefatının ardından taziye için cenazesine gelen mesai arkadaşları bize, ’10 ton yüklenmesi gereken kamyona 28 ton yüklenmişti’ dediler. Bunun üzerine suç duyurusunda bulunduk. Ancak savcı takipsizlik verdi. İtirazımız üzerine ceza hakimi kararı bozup davayı açtı. Şimdi Rabbimizin rızası için konuyu bilenlerin bize ve adalete yardımcı olarak mahkemede şahitlik etmelerini istiyoruz. Kaynımın geride üç yetimi kaldı. İlgili firmalar kaza sonrası ne aradı ne de sordu. O inşaatta çalışan vicdan sahibi kişilerin bize yardım edeceğine inanıyoruz” dedi.