Adana’da yönetimindeki otomobilin Seyhan Nehri’ne uçması sonucu iki kız arkadaşının ölümüne neden olmaktan tutuklanan sürücü ile ilgili dava dosyası, kusur durumunun belirlenmesi için Ankara Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi’ne gönderildi.

2 Eylül’de Özdemir Sabancı Bulvarı’nda meydana gelen kazada, Ersel Kaya (19) yönetimindeki 01 COA 52 plakalı otomobil, iddiaya göre aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak önce refüje çarpmış, ardından da Seyhan Nehri’ne uçmuştu. Kazada, otomobil sürücüsü Ersel Kaya ile arkadaşları Mehmet Erdinç Kürklü ve Eren Köçükgöde yüzerek kurtulurken, Berfin Alçiçek (18) ile Ceren Kurülük (19) hayatını kaybetmişti.

“BERFİN DİREKSİYONU KIRDI”

’Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ ve ’alkol veya uyuşturucu etkisi altındayken araç kullanma’ suçlarından toplam 21 yıl hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan sürücü Ersel Kaya, Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada şunları söyledi:

“Çorbacıya gitmeden önce Ceren’in evinde alkol almıştım. Fakat ben bir iki yudum tadına bakmıştım. Onlar alkol aldılar. 100 kilometre hızla gidiyordum. Berfin direksiyona yapışıp, sağa kırınca ben de sola doğru kırdım. Refüje vurunca tekrar düzeltmek için direksiyonu kırdığımda iyice hakimiyeti kaybettik ve nehre uçtuk.”

“BERFİN ARKA KOLTUKTAYMIŞ”

Ölen Berfin Alçiçek’in babası Yalçın Alçiçek ise kaza yerinde sonradan araştırma yaptığını belirterek, “Kaza yerinde bulunan kişilerle konuştum. Aracın çok hızlı olduğunu söylediler. Ayrıca ben kızımı çıkaran dalgıçlara sorduğumda, arka koltukta oturur vaziyette çıkardıklarını söylediler. Bu durumda kızımın sürücünün yanında oturduğu ve direksiyona müdahale ettiğine yönelik beyanlarına katılmıyoruz” dedi.

Kaza sırasında otomobilde bulunan ve tanık olarak dinlenen Eren Köçükgöde de Berfin Alçiçek’in direksiyona müdahale ettiğini savundu. Tutuklu sanığın tahliye istemini reddeden mahkeme heyeti, kusur durumunun belirlenmesi için dava dosyasının Ankara Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi’ne gönderilmesini kararlaştırıp duruşmayı erteledi.