Karaman İl Emniyet Müdürlüğümüz görevlilerince, Şehrimizdeki Huzur ve Güven ortamının devamı için, Aralık Ayı içerisinde yapılan çalışmalar ve uygulamalar kapsamında kamu oyu için bir duyuru yayınladı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yayınlanan duyuruda, “ Yaklaşan yılbaşı nedeniyle alkol tüketiminin artmasını fırsat bilen şahısların ilimize yasa dışı yollardan ucuz ve bandrolsüz kaçak içki getirileceği bilgisi alınmış, yürütülen çalışmalarda, ekiplerimiz tarafından 07.12.2014 günü 70 xx xxx plaka sayılı araçta yapılan aramada TAPDK ve GİB bandrolsüz, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı üretim izin etiketi olmayan (60) şişe Kaçak İçki ele geçirildi

Olayla ilgili (2) şahıs yakalanarak haklarında 5607 SKM (İçki Kaçakçılığı) suçundan işlem yapıldı.

Yine İlimize kaçak yollardan getirilen bandrolsüz 7000 Paket Kaçak Sigara ve 103 adet değişik marka akıllı telefon yakalanmış, sigara ve telefonlara el konulmuş, şahıslar haklarında gerekli yasal işlemler yapılarak adli makamlara sevk edildi.

Kaçak ve sahte alkol ürünlerinin içerisinde sağlığı tehlikeye sokacak oranda metil alkol bulunduğu, sahte içkilerin içine otomobillerde kullanılan antifrizin dahi katıldığı da bilinmelidir. Kaçak-sahte içkiler ani körlük, böbrek yetmezliği kalıcı hastalıklara ve hatta ölümlere neden olmaktadır. Kaçak ve sahte alkol ürünlerini kullanan kişiler, yoğun bakım ünitelerinde tedavi altına alınıp, günlerce hemodiyaliz ve plazmaferez (kanı temizleme) tedavisi uygulanıyor” denildi.