Bursa’nın İnegöl ilçesinde gece saatlerinde çıkan yangında tek katlı iki ahşap ev yanarak kullanılamaz hale gelirken, arka bölümle bitişikte bulunan iki ev ise zarar gördü.

Edinilen bilgilere göre, Yeni Mahalle Pirinçlik Caddesi Anıl Sokak numara 11 adresindeki İbrahim İlgar’a ait tek katlı ahşap evde, ev sakinlerinin misafirlikte olduğu zamanda henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Alevler, evin ahşap olması nedeniyle kısa sürede büyüdü. Yangın, bitişikteki Fedai Eyli’ye ait eve de sıçrarken, komşuların haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Alevler, evlerin arka kısmında bulunan iki eve de zarar verdi.

Emniyet ekipleri, yangının olduğu yerde toplanan kalabalığı güçlükle uzaklaştırırken, alevlerin sokaktaki enerji nakil hatlarına da sıçraması üzerine yetkililere bilgi verildi ve çevredeki elektrikler kesildi. Yangında, bitişikteki evin çatısında bulunan motosiklet de yandı.

Her ihtimale karşı olay yerinde 112 Acil Servis ambulansı da bekletilirken, itfaiye ekiplerinin çabaları sonucu yangın kontrol altına alınıp söndürüldü. Yangında İbrahim İlgar ve Fedai Eyli’ye ait evler kullanılamaz hale gelirken, arka bölümde bulunan iki evde ise maddi hasar meydana geldi.

Yangının kesin çıkış nedeniyle ilgili araştırma ve soruşturma başlatıldı.