Diyarbakır’da 38 yaşındaki bir kişi, iş yeri kapatılınca çırılçıplak çıktığı Diyarbakır surlarında intihar etmek istedi. Polisin diyaloğa girdiği şahıs, derdini anlattığı sırada bir vatandaş tarafından tekme tokat dövülerek bulunduğu yerden indirildi.

Edinilen bilgilere göre olay, Sur ilçesinde meydana geldi. İşlettiği çay ocağı restorasyon nedeni ile kapatılan 38 yaşındaki Ahmet G., çırılçıplak soyunarak tarihi surların üzerine çıktı. Çevredeki vatandaşlarla diyaloğa giren Ahmet G., bir türlü ikna edilemedi. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin hazır bekletildiği olayda polis, intihar etmek isteyen Ahmet G. ile bir süre görüştü. Polisin ikna edemediği Ahmet G.’yi, öfkeli bir vatandaş tokat atarak kendine doğru çekti. Kısa süreli boğuşmanın ardından Ahmet G., bulunduğu yerden alınırken, intihar etmek isteyen vatandaşın kafasında kanama meydana geldi.

Polis ekipleri tarafından kelepçelenen Ahmet G, olay yerinde bulunan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Ahmet G’yi tekme tokat döverek indiren kişi, bu sefer aşağıda toplanan kalabalığa saldırdı. Polis ekipleri tarafından bölgeden uzaklaştırılan ismi öğrenilemeyen şahıs, emniyete götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.