Irak’ın Erbil kentinde inşaat halindeki tünelin çökmesi sonucu hayatını kaybeden Ordulu 3 işçinin Fatsa ilçesindeki evlerinde acılı bir bekleyiş hakim.

Irak’ın Erbil kentinde tünel çökmesi sonucu hayatını kaybeden 3 işçiden 2’sinin memleketleri Fatsa’daki evlerinde üzüntü var. Hayatını kaybeden 45 yaşındaki Ahmet Şahin ve kardeşi 40 yaşındaki Mehmet Şahin’in evlerinde hüzünlü bekleyiş devam ediyor. Ölen evli ve 2 çocuk babası Mehmet Şahin’in Fatsa İlçesi Kurtuluş Mahallesi Yeni Sokak’taki evinde eşi Şeyma Şahin ve çocukları babalarını cenazeleri bekliyor.

Mehmet Şahin’in Eşi Şeyma Şahin, “En son Pazartesi günü görüştüm eşimle. Yaşanılan olaydan birkaç saat önce. 2 ay önce çalışmaya gitti ve orada çalışıp evimizi geçindiriyordu. Gurbetçiydi. Devamlı çalışırdı gurbette. Bana tünel yaptıklarını belirtmişti. Böyle bir olay nasıl başına geldi anlamadım” dedi.

Eşinin dayısı Şükrü Aygüzel İse, “Gurbette çalışıp ailesini geçindiren kişiydi Mehmet. Ailesi için bu zamana kadar gurbette çalışıyordu. Demir işi ile uğraşıyordu ve olay zamanı demirlerin altında kalarak can vermiş. Başımız sağ olsun” diye konuştu.

Gerçekleşen tünel faciasında ölen Mehmet ve Ahmet Şahin’in amcasının oğulları olan Turgay Şahin de tünelde çalışıp olaydan yaralı kurtarıldı. Turgay Şahin’in evinde ise eşi Özlem Şahin, “Kendisinin iyi olduğu haberini aldı. Buraya geldiğini belirtti. Olayı anlatmadı, kendisi şoka girmiş. Kurban Bayramından sonra kendisi işe gitti. Daha da eşimi Irak’a göndermeyeceğim. Ben zaten gitmesini hiç istemiyordum. Önceden de çıkan savaşın ortasında kalmışlardı. Yine dinlemedi gitti. Bu sefer de böyle bir olay başımıza geldi” şeklinde konuştu.

Turgay Şahin’in babası Abdullah Şahin ise şunları söyledi: “6 aydır Irak’ta çalışıyorlardı. Kurban Bayramında oğlum ile birlikte ölen yeğenlerim Ahmet ve Mehmet Şahin izine gelmişlerdi. Tünelin bitiş noktasından toprak kayarak üzerilerine demir yığınının düşmesi sonucu hayatlarını kaybettiler. Benim oğlum da çalışma yapılan yerin kenarında olduğu için küçük yara alarak kurtuluyor. Oğlumu Allah bana bağışladı. Amca çocuklarının cenazelerini alarak şu an yola çıktılar, akşama burada olacaklar.”

Daha önceleri de Irak’taki tünel şirketinde çalıştığını belirten Halit Tepe, “6 ay kadarıyla tünelde çalıştım ve iş güvenliği yok denecek kadar azdı. Kesinlikle iş güvenliğine önem vermeyen bir şirketti. Paramızı vermedikleri için ben de o şirkette çalışmayı bıraktım” ifadelerini kullandı.