İsrail’in Mescid-i Aksa’da ki Müslümanlara yapmış olduğu sert müdahale Saadet Partisi ve Anadolu Gençlik Derneği üyeleri tarafından Beşiktaş’ta ki İsrail Konsolosluğu önünde protesto edildi.

Saadet Partisi ve Anadolu Gençlik Derneği üyelerinden oluşan yaklaşık bin kişilik grup akşam 23.00 sıralarında, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa’daki sert müdahalesini protesto etmek için Levent’te bulunan İsrail Başkonsolosluğunun önünde toplandı. Sık sık tekbir getiren grup, İsrail aleyhine slogan attı. Grup, İsrail bayrağını da ateşe verdi. Herhangi bir olaya karşı bölgede çevik kuvvet ekipleri ve TOMA aracı hazır olarak bekletildi.

Grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut,”İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa işgali kabul edilemez. Resulüllah efendimizin miraca yükseldiği nokta olan Kudüs şehrinin işgali kabul edilemez. Etrafı bereketlendirilmiş Filistin topraklarının işgali kabul edilemez. Bizim için mübarek kılınmış topraklarda mübarek kılınmış bir şehirde, mübarek kılınmış mabette silahlı unsurlarının kanlı ve kirli postallarıyla dolaşması en aşağılık bir davranıştır. ” dedi.

Grup yapılan basın açıklamasının ardından bir süre bekledikten sonra alandan ayrıldı.