Almanya’da yaşayan vatandaşları telefonla arayarak, yaptıkları çekiliş sonucu otomobil veya ev kazandıklarını söyleyerek vergi masrafları için para isteyen dolandırıcılık şebekesine operasyon düzenlendi. İstanbul ve İzmir’de yapılan operasyonda 70 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir istihbarat üzerine telefon aracılığıyla dolandırıcılık yaptıkları belirlenen şebekeye yönelik çalışma başlattı. Yapılan istihbarat çalışması ve teknik takibin ardından dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen şahıslara yönelik İstanbul merkezli operasyon düzenledi. Önceden belirlenen 100’ün üzerinde adrese baskın yapan polis ekipleri, İstanbul ve İzmir’de toplam 70 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerin, Almanya’da yaşayan Alman uyruklu ve Türk vatandaşları telefonla arayarak, otomobil veya ev kazandıklarını söyledikleri, noter, vergi ve ÖTV gibi masrafların karşılığı olan para miktarını verdikleri banka hesabına yatırmalarını sağladıkları iddia edildi. Şüphelilerin, telefonla arayarak dolandırdıkları vatandaşlardan kişi başına 1000 ila 10 bin Euro arasında para aldıkları ileri sürüldü.

Gözaltında alınan zanlılar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.