İstanbul’da lüks otomobilleri sahte kimlik ve belgelerle alıp, bunları aynı yöntemlerle internet üzerinden üçüncü şahıslara sattıkları iddia edilen şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda, 5 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyet kaynaklarına dayanan bilgilere göre, 5 kişilik dolandırıcılık şebekesinin, düzenlenen operasyonla çökertildiği belirtildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, sahte kimlik ve belgelerle lüks otomobillerin sahiplerinin dolandırıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. İddiaya göre şebeke üyelerinin, sahte kimlik ve belgelerle internet üzerinden buldukları araç ilanlarının sahipleri ile irtibata geçip, bu otomobilleri satın aldıkları, aldıkları aracın parasını ödemeden ortadan kayboldukları ileri sürüldü. Konuyla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, 22 Mart’ta 5 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi. Şebeke üyelerine yönelik başlatılan ve belirlenen adreslere eş zamanlı yapılan baskında, M.G. (42), A.D. (38), S.K. (32), S.A. (31) ve E.Ö. (27) adlı kişiler gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte sahte belgelerle otomobil satışından elde edildiği bildirilen bir miktar para, cep telefonları, bu telefonlara ait sim kartları, 1 adet pompalı tüfek ve bu silaha ait bol miktarda fişek ile otomobillere ait evraklar ele geçirildi.

Zanlıların, polisin takibine yakalanmamak için başkalarının üzerine kayıtlı cep telefonlarıyla işleri yürüttükleri, ‘güven’ duygularını öne çıkararak kendilerini devlet memuru olarak tanıtıp dolandırıcılıkta kullandıkları sahte kimliklerle lüks otellerde konakladıkları iddia edildi.

Öte yandan, zanlılar emniyetten adliyeye sevk olurken gazeteciler, ayağındaki sakatlık nedeniyle sekerek merdivenden inen bir şüpheliye, “Araçları sahiplerinden alıp parasını ödemiyor muşsunuz, doğru mu” şeklindeki sorunca, zanlı ise “Araba alabilecek bir pozisyonda mıyım sizce. Suçlama sadece. Devlet önce kendi sistemini düzeltsin, ondan sonra bizi yargılasın” diye cevap verdi.

Beş şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.