İstanbul Avrupa Yakasında 2 bin polisle “Kurt kapanı 2” adı verilen uygulama başlatıldı. Atatürk Havalimanı, iskeleler, metro istasyonları ve halkın yoğun olduğu yerlerde geniş kapsamlı aramalar yapılıyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından Avrupa yakasında ’Kurt Kapanı 2’ isimli uygulama başlatıldı. Uygulamaya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terör, Uyuşturucu ile Mücadele, Trafik, Asayiş ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra deniz polisi ve polis helikopteri de katılıyor. Avrupa yakasında kurulan çok sayıda kontrol noktasında 2 bin polis tarafından denetim yapılıyor.

Polis ekipleri tarafından şüpheli görülen araçları durdurularak inceleme yapılırken, sürücü ve yolculara yönelik ise GBT (Genel Bilgi Toplama) kontrolü yapılıyor. Uygulamalara K-9 bomba ve narkotik detektör köpekleri de destek veriyor.

İstanbul deniz polisi de sahillerde uygulamaya katılırken, polis helikopteri de havadan denetim yapıyor. Avrupa yakasında sürdürülecek olan ’Kurt kapanı 2’ isimli uygulamanın saat 15.00’a kadar süreceği belirtildi.