İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, çeşitli ilçelerde helikopter ve özel harekat ekiplerinin de desteği ile uyuşturucu operasyonları düzenlendi. Operasyonlarda toplam 40 kişi gözaltına alınırken, yaklaşık 2014 yılının rekoru 14 kilo kokain ele geçirildi. Polis kamerasına saniye saniye yansıyan operasyonda, bir evden çıkan el bombası ise dikkat çekti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, zehir tacirlerine yönelik çalışma başlattı. Ekipler, teknik ve fiziki takibin ardından 7 ayrı ilçeye uyuşturucu operasyonu düzenledi. Hava destekli operasyonlarda özel harekat polisleri de görev aldı. Polis kamerası tarafından da saniye saniye kaydedilen operasyonlarda, toplam 40 kişi gözaltına alınırken, 13 kilo 958 gram kokain, 260 adet ecstasy hap, 46 gram esrar, 4 bin 60 paket kaçak sigara, 2 adet ruhsatız silah ele geçirildi.

Operasyonlarda ele geçirilen bir el bombası ise dikkat çekti. Evinden el bombası çıkan kadın zanlı, "El bombası ölen eşimden miras kaldı" diyerek kendisini savundu.

Operasyonlarda ele geçirilen 13 kilo 958 kilo kokain maddesinin, 2014 yılında ele geçirilen en yüksek miktardaki uyuşturucu olduğu ifade edildi. Paraguay üzerinden Türkiye’ye getirilen kokainin piyasa sürülmek üzere hazırlandığı görüldü.

Nefesleri kesen uyuşturucu operasyonu, polis kamerası tarafından da saniye saniye görüntülendi. Helikopter destekli operasyonun görüntülerinde narkotik polisi, özel harekat polislerinin de desteği ile evlere giriyor. Ekipler tarafından özellikle evlerin yatak odalarında ve banyolarında yüklü miktarda uyuşturucu ele geçiriliyor. Bu sırada kaçmak için camdan atlayan ve bacağını kıran bir zanlı da polis tarafından hastaneye götürülmek üzere arabaya bindiriliyor.