Silah kaçakçılarına yönelik İstanbul merkezli düzenlenen operasyonlarda 23 ruhsatsız silah ve 100 mermi ele geçirildi. Gözaltına alınan 21 kişiden 3’ü tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir istihbarat bilgisi üzerine, ocak ayında Karadeniz bölgesindeki illerden getirdikleri ruhsatsız tabancaları İstanbul’da piyasaya sürmek isteyen kişilere yönelik çalışma başlattı. Yapılan fiziki ve teknik takibin ardından, silah kaçakçılığı yapan şahısların yakalanması amacıyla biri 3, diğeri 7 ay önce iki ayrı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 8 kişi gözaltına alınırken, 22 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3’ü tutuklandı.

Çalışmalarını derinleştiren polis ekipleri, daha önceki operasyonlarda yakalanan 8 kişi ile bağlantılı oldukları ve silah kaçakçılığı yapmayı sürdürdükleri iddia edilen 13 kişiyi daha belirledi. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 2 gün önce düzenlediği operasyonda şüphelilerden 7’si İstanbul’da, 5’i Rize’de, 1’i ise Bursa’da gözaltına alınırken, operasyonda 1 ruhsatsız tabanca ve 100 mermi ele geçirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 13 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.