Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün dolu uyarılarının ardından vatandaşlar ve otoparkçılar, araçları korumak için üzerlerine battaniye, halı ve karton örtmesi renkli görüntüler oluşturdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün dolu yağışı uyarısı sonrasında kapalı otoparklarda yer bulamayan bazı vatandaşlar araçlarını açık otoparklara yerleştirdi. Geçtiğimiz dolu yağışında çok sayıda aracın zarar görmesi sonrasında sürücülerin araçlarını battaniye, halı ve karton ile örterek önlem alması renkli görüntüler oluşturdu.

“Sürücü aracı zarar görmesin diye bizden rica etti”

Açık otoparka park eden sürücünün aracını örten otoparkçı Mehmet Alan, “Battaniye ve karton ile önlemimizi aldık. Geçen yağmurda milletin aracı delik deşik oldu. Bizde böyle önlem aldık. Battaniye, yorgan, bez parçası ve kartonları örttük. Çünkü geçen yağışta araçlar çok ciddi yara aldı. Dolu yağışı durumunda aldığımız önlemler aracı korur. Çoğu insan bugün araçsız dışarıya çıktı. Dolu yağışı uyarısı nedeniyle bu şekilde bir boşluk oldu. O yüzden doluluk oranı çok düşük. Bu önlemi biz aldık, sürücü aracı zarar görmesin diye bizden rica etti. Yağış başlarsa diğer araçlar içinde bir önlem alacağız” dedi.