Ticari taksi sürücüleri, Bekir Dil isimli taksicinin dün gece taksisine aldığı Gürcistan uyruklu kişi tarafından Fatih’te öldürülmesi nedeniyle eylem yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Binası önünde basın açıklaması yapan taksiciler yetkililerden ‘Kabinli Taksi’ isteğinde bulundu.

Taksilerle Vatan Caddesi’nden İstanbul Büyükşehir Belediye binası önüne gelen taksiciler, burada toplanarak basın açıklaması yaptılar. Korna çalarak belediye binasına gelen taksiciler sloganlar atarak taksici cinayetlerine son verilmesini istediler.

Taksiciler adına basın açıklaması yapan Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman, “Maalesef dün sabaha karşı 109. şehidimizi de verdik. Biz artık canımızı vermekten bıktık. Bizlerin istediği şu; öncelikle can güvenliğimiz en az ekmek kadar önemli. Bizler can güvenliği olarak panik butonlarını değil kabinli araçlarını istiyoruz. Bunun için bu ay ve önümüzde ki ayın beşinde senenin ilk pazartesi gününde Beşiktaş meydanında ‘Kabinli Araçlarımızı İstiyoruz’ diye imza kampanyası başlatıyoruz. Bu kampanya İstanbul’un değişik yerlerinde 10’ar gün arayla 30 gün sürecek. Topladığımız bu imzaları 15 ticari araçla Ankara’ya götürmeyi hedefliyoruz. Bütün İstanbul halkından ricam bizim bu imza kampanyamıza katılsınlar. Güven kabinli araçlar Avrupa’nın birçok yerinde kullanılmakta İstanbul’da neden yok biz bunları istiyoruz.“ dedi.

Türkiye Devrimci Kara Nakliyat İşçileri Sendikası Şoförler Temsilcisi Hüseyin Evcimen ise, “ İstediğimiz tek bir şey var. Kanunların bize verdiği, esnaf odaların bize vermediği, plaka sahiplerinin bize vermediği taksi şoförünü küçük gören insanların, kahvehane grubu diye aşağılayan insanların bu mesleği yönetmesini istemiyoruz. İş güvenliğimiz olsun istiyoruz. Can güvenliğimiz olsun istiyoruz. Tavuk kümesi gibi araçlarda bu işi yapmak istemiyoruz. Yeter artık şoför ölüyor, her gün ölüyor ancak öldüğümüz zaman haber oluyoruz.” şeklinde konuştu.

Taksiciler basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.