Beyoğlu’nda Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) çağrısı ile toplanan bini aşkın eylemci, Kobani’de yaşananları protesto etti. Grubun Galatasaray’a doğru yürüyüşü sürüyor.

HDP’nin 1 Kasım’da sokağa çıkma çağrısına uyan çeşitli parti ve sivil toplum kuruluşu üyeleri, Beyoğlu Tünel’de toplandı. Bini aşkın eylemci, şarkı ve türküler söyleyerek Galatasaray’a doğru yürüyüşe geçti. Zaman zaman slogan atan eylemcileri polis, uzaktan takip etti. Eyleme HDP Milletvekili Sebahat Tuncel de katıldı.

Yürüyüş öncesi kısa bir açıklama yapan Tuncel; “Kobani’nin IŞİD kuşatmasından kurtulması, aslında Türkiye’deki çözüm sürecini de doğrudan ilgilendiren bir durum. Bu vesile ile aslında bugün sokağa çıkanların taleplerinin doğru anlaşılması gerekiyor” dedi.

Tuncel etkinliklerin bayram havasında geçeceğini umduklarını belirterek, “Buna yönelik farklı bir yaklaşım olmazsa şenlik tadında, şölen tadında bir gün bekliyoruz. Bugün dünyanın her yerinde insanlar sokakta. Umuyorum gün sonunda hiçbir sorun çıkmayacak. Üzüntülü bir gün yaşamayacağız. Bu ülkenin ölüm ülkesi değil yaşam ülkesi olmasını istiyoruz. Bunun önlemini alacak olan hükümetin kendisidir” şeklinde konuştu.